Skip to content

Tempel mad

Jep, så gik vægten op igen, men det var det værd!

Som det første, da jeg ankom igår tog vi i tempel. Det er en eller anden hindu-højtid lige nu, så der var en ceremoni i templet og jeg tog med både for at sidde og lade mig omgive af røgelse og tempelklokker, men også pga. maden:)

Der plejer at være ris med grøntsager, men efter at have siddet i templet i 3 timer var der en der sagde, at det var der altså ikke i dag. Der var bananer, mothagam og sakkara pongal. De 2 sidstnævnte er søde desserter, så altså ingen mad. Jeg blev forfærdet. Klokken var 21.00, jeg havde spist 2 croissanter og en donught i løbet af dagen og havde regnet med at få mit første rigtige måltid i templet. Og så var der slet ikke rigtig mad?!

Heldigvis passede det ikke. Der var både ris med grøntsager, sakkara pongal, mothagam, vadai, kadalai, aval og pajasam! Det smagte super duper, jeg blev propper mæt og wuauw, det var ventetiden værd.

Jeg har desvære kun 2 billeder af maden til jer, det hele gik lidt hurtig, jeg havde mad på fingrene og jeg var sulten! Men jeg kommer til at lave sakkara pongal (risgrød med rørsukker) og kadala (krydrede kikærter) selv, så der kommer både opskrifter og billeder op senere.

Men her er billedet af ris med grøntsager, som er hvad der serveres i templet:
DSC_1006

Pajasam: En dessert lavet på tapioca-perler, mælk, sukker, cashewnødder, rosiner og kardemomme.
DSC_1014

Og lige et billede af et archanai-fad. Det bruges til en lille velsignelses-ceremoni i templet, hvor præsten får opgivet navn og stjernetegn på personen, der skal velsignes og så får han fadet, fremsiger mantraer foran gude-statuen og afleverer fadet tilbage med lidt blomster lagt ved.

DSC_1010

 

2 Comments

  1. Aske Aske

    Lyder lækkert 🙂
    Og en sjov følelse for mig at prøve at høre om din dag gennem bloggen før vi får tid til at tale sammen. Godt, det er godt i Jylland 🙂
    Smider du også et billede op af den sari du havde på i templet?

    • Sharangka Manokaran Sharangka Manokaran

      Jeg havde ikke sari på:) Jeg havde en panjabi. Billede kommer senere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *