Juleplaner

Jep, jeg ved det er tidligt at tale om jul, men travle mennesker planlægger i god tid, så der sikres plads til de vigtigste aftaler. Og jul med familien er serious business.

Jeg plejede at synes jul var det fedeste, da jeg boede hjemme. Jeg elskede hele den der julede stemning med bagværk og pynt og hygge og alt dette på trods af at vi slet ikke fejrede jul i vores familie. Men så flyttede jeg hjemmefra og pludselig blev julen kompliceret.

Eftersom at vores familie ikke længere bor under samme tag, er det ikke længere en selvfølge at vi er sammen juleaften. Min bror er gift og min svigerindes familie skal også tilgodeses. Min søster arbejder i Bilka og har ikke mere en 2 fridage i julen og er ikke interesseret i at køre på glatte veje gennem sne, frost for at kunne hænge ud en enkelt dag. Jeg har Aske. Hans forældre er skilt, så han fejrer jul på skift med dem. Alt i alt et forfærdeligt puslespil, der skal gå op, som jeg personligt synes er ret energikrævende. Jeg vil jo bare gerne hygge, bage og spise!

December skal være fuld af lys i mørket, varme heller og kærlighed. Ikke forbigåede familier, stress for at nå det hele og vemodighed over dem, man hellere ville være sammen med, men ikke fik passet ind i kalenderen.

Så vi har i vores familie fundet en løsning. Vi fejrer simpelthen jul i november i år:) Ingen juletræ, men and, flødekartofler, brunede kartofler, sovs, rødkål og risalamande! Og gaver. Og så vil jeg i år starte den fine tradition, at bage julesmåkager med Chola, min lille og absolut bedårende niece! Hun har lige størrelsen til at kunne stå på en skammel og stikke kager ud og hjælpe med at putte krymmel på glasuren.

Vi er hinduer og julen er derfor ikke vores tradition. Men når man er født og opvokset i det danske land og år efter år går gennem kolde og mørke december, så er det nærliggende og naturligt at adoptere højtiden, der gør at vinter er noget man glæder sig til og får december til at flyve afsted!

En tradition, jeg startede for 4-5 år siden er at min søster får en pakkekalender af mig. Det er den ene gang på året, hvor jeg rigtig får lov at være kreativ, vel og mærke uden for køkkenet. Så går jeg og nusler om temaet/indpakningen, udtænker en gaveplan og sender den afsted, mens jeg tænker på, hvor glad hun bliver og så bliver jeg glad. Jeg er gået i gang med at tænke over årets pakkekalender, men det skal I ikke sige til hende, hun bliver så forvænt. Jeg skrev sidste år om pakkekalenderen her.

Hvis I har fantastiske idéer til pakkekalender, må I meget gerne skrive en kommentar! Inspiration er altid velkommen.

 

No Comments

Post a Comment