Skip to content

Fødselsdagsnationen Danmark

Aske har fødselsdag i dag:) Vi startede dagen med pandekager efter fødselarens ønske og i aften kommer en blandet flok forbi til lasagne, øl og efterfølgende netcafébesøg.

Askes fødselsdag giver mig en perfekt anledning til at lufte nogle tanker om fødselsdage, som jeg har haft noget tid.

Danmark er sgu en fødselsdagsnation. Hvis vi nu antager, at sproget afspejler hvor meget værdi et fænomen tillægges eller fylder, så skal man ikke lede længe før man har bevist at Danmark er super fødselsdagsfikseret. Fødselsdagskringle. Fødselsdagsboller. Fødselar. Fødselsdagslys. Børnefødselsdag. Og så er der hele fænomenet med fødselsdagssange. Der er ikke bare én men flere muligheder! Der er ” I dag er det … fødselsdag”, “X har fødselsdag og det har hun jo og det er i dag” og her til morgen introducerede Aske mig til “Det er min fødselsdag og jeg er glad”.

Og så er der skikken med at puste fødselsdagslysene ud og sige, at dem man ikke får slukket svarer til antal kærester man har. Eller at man skærer halsen over på sin kagemand/-dame :S

Jeg elsker fødselsdage og jeg elsker den danske måde, at fejre det på. Den skik har jeg taget til mig for længst og jeg giver ikke slip igen. I får den tamilske måde, at fejre fødselsdag på en anden gang.

ps. Ja, der har været stille på bloggen i lang tid. Jeg skulle til eksamen og alt blev sat på pause. Jeg fik kun 4 til den forhadte og frygtede eksamen, og har taget voldsomt på i processen med at læse op. Efterfølgende skulle det lige blive hverdag. Men nu er jeg tilbage og det er dejligt!

3 Comments

 1. Jeppe Jeppe

  Hvorfor er her sån et mylder?
  Det fordi der en der fylder.
  Xx det er dig, vi hylder!
  Fødselsdag, fødselsdag.

  Fik du ikke den med?
  🙂

  • Sharangka Manokaran Sharangka Manokaran

   Det har jo ingen ende, det der med at fejre fødselsdag! Elsker det:D

 2. Anne Anne

  Tillykke med Aske! 😀
  Håber han kom godt ind i hans nye år!? 😉

  Det er dejligt at hører du har det godt igen, og at energien er tilbage.
  Gælder mig til at hører om den tamiske fødselsdag 😉

  Ax

Leave a Reply

Your email address will not be published.