Skip to content

York tur/retur

Aske og jeg var i England weekenden over, hvor vi besøgte min fantastiske ven, som har været min ven siden dag 1 på bacheloren. Han er der i forbindelse med sin phD. Det var en speciel rejse på flere måder.

Først og fremmest er det første gang, jeg er taget afsted for at besøge en ven, der bor udenlands. Jeg har en veninde, der boede flere år i England uden at jeg fik besøgt hende en eneste gang. Det fortrød jeg virkelig, da det er så smukt og bekræftende at besøge hinanden, se hvordan hinanden bor, hvilke gader man færdes i og hvem man omgås.

For det andet er min ven en fyr. Jeg er vokset op med, at jeg helst ikke skal have drengevenner, da det blev anset som værende dybt upassende. Men nogle af mine bedste venner er fyre og jeg kan ikke forstå, hvorfor vi skal til at snakke om anstændighed, når jeg snakker om at have det vildt sjovt, godt og trygt i hinandens selskab. Nu tog Aske med denne gang, men vi diskuterede også, hvorvidt jeg bare skulle tage alene afsted, hvis han ikke kunne finde tiden til at tage med. Det gør mig glad og giver mig en følelse af frihed, at Aske ikke har noget imod at jeg besøger drengevenner alene.

Den tredje finurlighed ved turen var, at det er første gang Aske og jeg tager alene afsted og hjem igen sammen. Vi har været ude at rejse med familien og vi er fløjet hjem derfra alene, men vi tog afsted sammen med dem. Så vi har lige foretaget en rejse, der var en tak mere selvstændig. Aske jokede med, at vi varmede op til bryllupsrejsen, hvor vi kommer til at være alene væk fra både familie og venner.

aske m min kuffertDSC_0808 DSC_0809DSC_0817 DSC_0835

Min ven bor ikke i York, men i et landligt område uden for byen, hvilket var heldigt for os. Den engelske natur er åndssvagt smuk i de her dage. Der er overvældende grønt, terrænnet er fuld af bakker og skråninger og ved kysten flyver havmågerne og svalerne lavt. Jeg elskede hvert et sekund af det. Vi var så heldige at solen skinnede alle dagene, hvilket kun bidrog til fornemmelsen af frihed og sommerferie. Jeg blev ved med at fortælle Aske, at det var sådan vi skulle bo, når vi blev voksne og fik penge. På landet med masser af grønt, fugle, egern og kaniner. Måske endda i nærheden af havet med den salte vind og muligheden for at sidde på en bænk og kigge ud over vandet.

DSC_0854 DSC_0863 DSC_0876 DSC_0877 DSC_0900 DSC_0938 DSC_0944 DSC_0953 DSC_0974 DSC_0986 DSC_1001DSC_0984

Jeg har været i England mange gange før, men det har altid været med familien, så det har været præget af den tamilske verden og madkultur. Så på denne tur var jeg meget opsat på at få prøvet fish’n’chips for at se, hvad det var for noget. Det er bare friturestegt paneret fisk og pomfritter. Ikke særlig vildt og man er egentlig ikke gået glip af så meget, hvis man ikke har prøvet det 🙂

DSC_0964

Endnu en ting, jeg ikke gør med familien: Jeg var på pub og drikke engelsk cider, den lokale ale, høre live musik og spille kort 🙂 Det slog mig, mens jeg sad der og spekulerede over mit næste træk, hvordan der findes et mylder af tamilske mænd, der nyder et slag kort og en øl i venners selskab, men hvor forfærdede de bliver, hvis en kvinde gjorde det samme. Som jeg sad der følte jeg mig som en af de her stolte, fandenivoldske, stærke kvinder, der er så ligeglade med den slags mænd og deres snævre tilgang til verden. Og det gjorde mig glad. Også selvom der ikke var nogen af den slags mænd tilstede, som bliver forargede over den slags.

DSC_0886 DSC_0887

One Comment

 1. Anne Anne

  Oh darling, hvor er det dejligt at læse!
  Det glæder mig at I har været afsted, samt at I havde en rigtig god ferie 😀
  Ja, England eller i det hele taget Storbritanien har en vidunderlig natur som jeg helt klart anbefaler at I roadtripper en dag.
  Håber F. havde det godt og nyder det derover.
  Fortsat god sommer x

Leave a Reply

Your email address will not be published.