Hverdagen,  Lykken i mit liv,  Tænkehjørnet

Tre ting fra 2015 som jeg mindes med glæde

Det er årets første dag. Jeg har været ude at gå på Nørrebro, hånd i hånd med Aske og gaderne var usædvanlig tomme og fredfyldte. Stilheden passer godt til mit sindelag i dag. Den giver plads til de mange tanker, der altid melder sig hos mig, når et nyt år starter.

Jeg plejer at lave nytårsforsætter og har tænkt over, hvad de skulle være i år. Men mine nytårsforsætter ser jo desværre lige som så mange andres typisk nogenlunde sådan her ud:

Nytårsforsætter

 

Så i år springer jeg over. Ikke nogen forsætter, ikke nogen idé om, at jeg pludselig skal lave mig selv om, fordi at nu har jeg chancen for at starte forfra og blive den person, jeg altid ville ønske jeg var.

I stedet har jeg lavet mig en lille liste over 3 ting jeg fik eller opnåede i 2015. En liste, der skal huske mig selv på det smukke, det der lykkedes og alt det jeg er taknemmelig for.

Here we go:

Jeg blev gift

 

Jeg troede ellers at jeg aldrig skulle giftes eller være familiekvinde. Jeg skulle have min egen lille lejlighed, hvor jeg og kun jeg var lovgiver, håndhæver og dommer. Jeg skulle have en karriere, hvor jeg var kendt for at være hamrende dygtig og jeg skulle tjene gode penge. Jeg skulle rejse meget og have kontakter alle mulige steder i verden og jeg skulle være så selvstændig og stærk at man blev helt fuld af ærefrygt.

Men så mødte jeg Aske og well… det ene udelukker vel ikke det andet?

Jeg blev pescetar

Jeg har gerne ville være vegetar i mange år, men rykkede ikke på det. Det ændrede sig i år, da en bekendt på Amnesty Internationals årlige landsmøde kommenterede, at jeg sagde hvert år vi sås at jeg ville være vegetar, men at jeg alligevel sad og væltede kød i mig, så det var lidt svært at tage den udtalelse seriøst. Af en eller anden grund gik den kommentar lige ind og jeg fik ret hurtigt derefter gjort noget ved sagen. Måske er det fordi, at dét at jeg ser hende én gang om året virkelig sætter fokus på, hvordan tiden går og jeg ikke ændrer mig i modsætning til når man ser mennesker hver dag og de bliver en del af “I morgen, på mandag, næste uge, næste måned – fortællingerne”, som aldrig bliver til noget fordi at dagene flyder sammen.

I hvert fald har jeg bortset fra en periode omkring brylluppet været skidegod til at holde mig fra kødet og jeg er pavestolt af mig selv.

Jeg fik et hjemmekontor

Aske og jeg har boet sammen i 2,5 år og lejlighedens indretning er blevet ændret meget i den tid. Vi har prøvet at have soveværelse i alle vores 3 værelser, der har været pulterkammer i først det ene, så det andet lokale og vi har mundhugges en del over, hvem der rodede mest. Svaret er mig. Det er mig der roder mest.

Men stille og roligt har vi fået købt nogle møbler og fået andre doneret, vi har ryddet ud i hver vores ragelse og lejligheden ligner faktisk et hjem nu.

Prikken over i’et er at Aske indvilligede i at give det ene værelse til mig. Det er blevet mit hjemmekontor, min lille hule og mit fristed og Aske banker på inden han kommer ind. Jeg. Elsker. Mit. Kontor. Der er smukt tapet på væggen, der er plads til mine bøger, jeg har en opslagstavle og et whiteboard og jeg har en lille efeu. Aaahhh.

Jeg tror på at 2016 også bliver et smukt år, hvor store ting kommer til at ske. Helt uden lister. Godt Nytår!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *