Skip to content

Kunsten at rydde op

Jeg var teenager, da jeg første gang læste en bog om at rydde op. “Ryd op i dit rod med Feng Shui” hed den.

Min veninde var ved at brække sig af grin over, at nogen gad skrive om det at rydde op og i endnu højere grad, at jeg gad læse sådan en bog.

Nu her mere end 10 år senere er det gået op for mig, at der findes ikke bare en men utallige bøger om emnet og det er altså et ret hot emne. At rydde op.

Det nyeste jeg har læst er “The life-changing magic of tidying op”.

Forfatteren Marie Kondo fremhæver igen og igen, at det ikke handler om at sortere og organisere sine ejendele (AKA rod), men om at tage et kritisk blik på det hele og kun beholde, hvad man bruger i sit liv eller bliver virkelig glad af at se på. Hun fremlægger synspunktet, at hvis der er ting, man holder fast i og som ikke falder i førnævnte kategori, jamen så er det enten fordi man holder fast i fortiden eller frygter fremtiden – begge dele noget der hæmmer ens personlige liv. Det er en påstand, der vakte genklang hos mig.

Jeg har opdaget, at mit rod først og fremmest ryger i kategorien frygter fremtiden/vil for meget kategorien. Jeg gemmer alt muligt til den magiske en dag hvor jeg vil få brug for det. Den magiske en dag har indtil videre har været flere år undervejs og det er for dumt. Så jeg smider ud. Og sælger. Og afleverer lånte ting tilbage. Af flere omgange, for det er sgu svært at give slip på ting, jeg har klynget mig til i årevis.

Anledningen er at selvudvikling altid er godt og at baby inspirerer til at få styr på hængepartierne 😉 Og for hver ting, der kommer ud af lejligheden, jo lettere trækker jeg vejret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *