Skip to content

3. jordemoderbesøg og 4 uger til termin

3. jordemoderbesøg
Da vi var inde til 3. jordemoderbesøg (35+2) vejede baby 2500 gram – ifølge jordemoderens skøn. Hun mente at baby følger det danske gennemsnit ret præcist og nok vejer 3600 gram til fødslen. Jeg har ikke meget fidus til de skøn, de kommer med og skal se det før jeg tror på det.

Jeg ved ikke om vi bare er uheldige med jordemødrene eller om det er os, der har misforstået deres funktion, men jeg gik igen derfra og havde ikke fået svar på alle mine spørgsmål og overvejelser. Jeg ved f.eks. ikke noget så simpelt som, hvorvidt baby har hovedet ned af. Jordemoderen mærkede efter og sagde intet, så jeg går ud fra, at det har hun. Men altså. Jeg skulle have spurgt.

Nomadetilværelsen
Vi har tilbragt den sidste uge hos svigerfar i Brønshøj. Han bor i villa og det er federe for mig, at være dér, så jeg kan komme udenfor. Det er ret smertefuldt for mig at komme op og ned til 3. sal, så resultatet var alt for mange indetimer og jeg fik spat.

Vejret har været skønt, vi har grillet og spist koldskål.

Jeg har nydt det, men der har også været alt for mange timer med Netflix i sengen, hvor jeg var så frustreret over at det var det eneste jeg kunne, at jeg havde lyst til at slå alt i stykker omkring mig.

Taknemmelighedsøvelser
Graviditeten har slet ikke været, som jeg havde forestillet mig og jeg er lidt træt af at være sur, utilfreds og ked af det hele tiden. Så for at hjælpe mig selv med at se lysere på det og trods alt også huske de gode ting har jeg lavet en omvendt bucket list i min Bullet Journal. Jeg har simpelthen forsøgt at huske alle de overfede ting, som der trods alt har været plads til i den trælse ventetid og skrevet dem ned, så jeg kan genkalde mig dem, når humøret dykker.

Listen er ikke overvældende lang, men det som er med er jeg i sandhed virkelig taknemmelig for!
Der er bl.a. med, at
1) vi har grillet og fået kartoffelsalat med rygeostcreme
2) jeg har spist mere end én pebermynteis
3) jeg har besøgt mine forældre mere end jeg plejer
4) jeg har været i Krakow med Aske og vores fælles ven
5) jeg har overvundet min frygt for at vokse mine egne ben

Om sidstnævnte er der kun at sige, at når man ikke kan gå pga. smerter, så er hårfjerning med voks ligesom at se en Disneyfilm. Det er lidt tragikomisk, men jeg er taknemmelig, for det er meget praktisk 🙂

Redebyggeri
Med bare 4 uger tilbage (plus/minus) begynder det at være tid til, at få styr på de sidste babyforberedelser. Vores ejendom skal have skiftet vinduer og døre, så der kommer til at være håndværkere og byggestøv i lejligheden de næste 3 uger, hvilket gør mig lidt cranky. Det ville passe mig fint, hvis alt var sat op og klar nu, men vi venter.

Jeg krydser fingre for, at håndværkerne ikke bliver forsinkede og at baby ikke kommer før terminsdatoen, selv om jeg er så klar til at få hende ud.

Men hey, på den lyse side er det fedt at få nye vinduer, døre og efterisoleret for det er en latterlig kold lejlighed om vinteren. Det bliver fedt, når kulden sætter ind og vi ikke behøver varme op med en elektrisk varmeblæser 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.