De første 10 kg er forsvundet

De første 10 kg er forsvundet

Maj måned er nået til ende og jeg har været på vægten. Den siger 85 kg, hvilket betyder, at jeg har tabt mig 10 kg, siden jeg startede hos min kostvejleder. Jeg har været megasej her i maj og holdt mig til min kostplan. Nogle dage var nemme og jeg fandt ud af, at det ikke behøver være svært eller surt at spise mad, der er god for mig. Andre dage var benhårde. På sin vis har det været de dage, jeg har fået allermest ud af.

Jeg har før talt om, hvordan jeg bruger mad til at dulme svære følelser. I maj stod jeg for måske første gang i en situation, hvor jeg ikke tillod mig selv at dulme noget som helst med mad. Jeg har derfor stået ansigt til ansigt med min egen tristhed, frustrationer, vrede, ensomhed, kedsomhed, uro og rastløshed og det var sundt. For ved at give mig selv mulighed for at mærke efter, gav jeg også mig selv mulighed for at handle på det. Det er blandt andet derfor, at jeg er aktiv på bloggen igen. Jeg havde noget rastløs energi, som jeg gerne ville bruge konstruktivt, så her er jeg altså igen.

Jeg plejede at tro at trøstespisning var en måde at tage hånd om mine følelser på. Jeg troede vitterligt, at jeg tog hånd om problemet, som f.eks. var at jeg var ked af det, ved at spise og så puf var ked-af-det-heden jo væk. I hvert fald for en stund. Af en eller anden grund kunne jeg ikke se, at det var ren og skær symptombehandling og at jeg først tager hånd om det, når jeg spørger mig selv, hvorfor jeg er ked af det og så håndterer årsagen.

Det er ikke nogen nem øvelse at give sig selv lov til rigtigt at mærke, hvad det er, man egentlig føler. I hvertfald ikke for mig. Men måneden er gået og jeg kan klappe mig selv på skulderen over at have gennemført, hvad jeg satte mig for. Og jeg klapper mig selv på skulderen for at være sammen med mine svære følelser uden at prøve at fjerne ubehaget ved at spise noget lækkert.

Jeg er ikke nået i mål med vægten endnu og derfor fortsætter min vægttabsrejse selvfølgelig. Det bliver fortsat en daglig øvelse ikke at spise med følelserne, men jeg er glad og taknemmelig for, at jeg gør det her for mig selv. Det var på tide og jeg er stolt!

Dagen i dag er startet med varm kakao og chokoladecroissanter og i aften skal jeg ud at spise med Aske og et vennepar. Jeg har det sgu meget godt.

No Comments

Post a Comment