Jeg er gået på kur – igen, igen, igen

Jeg er gået på kur – igen, igen, igen

Min vægt var kommet på afveje, så onsdag d. 11. marts annoncerede jeg på Instagram og YouTube, at jeg ville genoptage mit vægttabsprojekt. Dér var jeg lykkeligt uvidende om, at Danmark var ved at gå i lockdown pga. Corona-virus og min nøje planlagte vægttabsstrategi faldt til jorden, da vores hverdag pludselig blev ændret. Ramyas første hjemmedag var allerede dagen efter og vi har holdt os i isolation siden. Det er nu 16 dage, hvor vi bare har været Aske, Ramya og mig.

Hvorfor er jeg ikke i mål endnu?
Jeg tabte mig jo en del kg sidste forår og hvis jeg havde fulgt kuren, som jeg skulle, ville jeg havde været i mål på nuværende tidspunkt. Men jeg har haft svært ved at bevare motivationen og jeg har vekslet mellem at være på kur og at lade de dårlige vaner og trøstespisning få plads og på nuværende tidspunkt vejer jeg 90 kg, så 5 kg mere end sidste forår.

Det er frustrerende at tænke på, at hvis jeg havde haft mere viljestyrke og disciplin, så havde jeg nået min drømmevægt nu, men samtidig er jeg også opmærksom på ikke at slå mig selv i hovedet med det. Så jeg tænker, der ikke er så meget andet at gøre end at prøve igen.

Udfordringer i lock-down
Det giver nogle praktiske og mentale udfordringer, at Danmark er i lock-down. Vores hverdagsrytmer har ændret sig, eftersom at Ramya ikke skal i vuggestue og det komplicerer tingene lidt. Jeg bliver stresset af, at vi er sammen hele tiden. Vores lejlighed er virkelig lille og alenetid er reduceret til, når Ramya sover. Jeg befinder mig i sådan et mærkeligt grænseland, hvor jeg føler mig presset, fordi jeg er på Ramya all day every day og samtidig keder jeg mig gudsjammerligt.

Jeg skulle havde været i skole sidste weekend, men det blev aflyst, hvilket gjorde lidt ondt i mit hjerte. Jeg glæder mig altid til mine skoledage, for de er så meningsfulde og giver mig så meget energi og overskud.

I forhold til madplanen, så er det Aske, der handler, hvilket han gør ca. hver 4. dag. Dvs. jeg skal lave en madplan, som tager hensyn til min kur samtidig med at Aske skal kunne blive mæt og Ramya skal kunne lide maden. Så laver jeg en liste, som Aske handler efter og hvis der er noget, der er udsolgt, så ringer han mig op, så jeg kan tage stilling til, hvad vi skal have i stedet. Det gør bare mad lidt mere kompliceret. Ikke umuligt, bare svært.

Udfordringer generelt
Jeg hader at være på kur, men jeg hader også at være tyk. Jeg har svært ved at finde balancen, hvor jeg er i kalorieunderskud uden at føle mig snydt. Det er især når jeg bliver presset eller er træt, at jeg tager nogle rigtig dårlige madbeslutninger. Der er jo ikke andet for end at øve mig hver dag, for hvad er alternativet? At blive ved med a være tyk, træt, have ondt i leddene og have humørsvingninger? Nej tak.

Min vægttabsrejse fremover
2020 bliver det år, hvor jeg rammer de 65 kg og der ikke noget at diskutere. Corona-virus eller ej. Jeg skynder mig lige at sige, at jeg jo ikke ved, hvad min idealvægt egentlig er og jeg er åben over for at 65 kg måske er for lidt. Så stopper jeg før. Men det bliver et aktivt valg baseret på hvad spejlet og min krop fortæller mig. Jeg gider ikke være tyk længere.

På Instagram kan du følge med i, hvad jeg spiser fra dag til dag og som noget nyt er jeg kommet på YouTube også. Her kommer der hver søndag en update på, hvordan det hele skrider frem. Det samme gør der her på bloggen.

Hep, hep, hep, Sharangka!

No Comments

Post a Comment