Søndagsupdate: Jeg tænker kun på mad

Søndagsupdate: Jeg tænker kun på mad

Jeg har tabt mig 2,2 kg siden i søndag og vejer 87,9 denne morgen 🙂

Jeg tænker kun på mad
Det føles som om at jeg har været på kur i 25 fantasilioner år, fordi jeg tænker så meget på mad, måltider og vægttab.

Jeg tænker bl.a. på:
* hvad jeg skal spise til de næste måltider
* hvad vi har i fryseren, som skal bruges
* hvilke grøntsager der mon er i sæson
* hvordan jeg kan spise flere grøntsager hver dag
* hvilke grøntsager jeg overhovedet kan lide
* hvilke belønninger, der skal falde og hvornår
* om jeg kan vedligeholde mit vægttab, når jeg engang har tabt mig nok
* om 65 kg overhovedet er en god vægt
* og mange, mange flere overvejelser…

Når jeg går og tænker på, hvordan jeg får ændret vores kost varigt og vi bliver sådan nogle, der spiser mega sundt, så følger det også, at jeg taler helt vildt meget om det. Jeg tror snart Askes ører falder af, så meget som jeg fortæller ham om mine overvejelser. Jeg føler mig lidt dum og skamfuld, hver gang jeg liiige vil indvi ham i noget, men samtidig har vi en fælles forståelse for at det her vægttab er vigtigt og svært og derfor får processen meget opmærksomhed. Så håber og regner vi selvfølgelig med, at om nogle uger, hvor jeg er begyndt at blive god til at spise på en anden måde, så frigøres der noget tanke- og taleenergi til andre ting 😀

Kur versus livsstil
Samtidig med at ugen har føltes vanvittig lang, så har jeg ikke følt at jeg var på kur. I hvert fald ikke på den dér nederen jeg-bliver-aldrig-mæt-eller-glad-igen eller jeg-må-aldrig-få-noget-lækkert agtige måde.

Jeg minder mig selv om flere gange om dagen, at jeg går efter et varigt vægttab. Det betyder at selvfølgelig skal jeg være i kalorieunderskud, men processen må simpelthen ikke blive så hård, at jeg giver op. Dét har jeg prøvet og det dur ikke.

Denne uge er jeg lykkedes med at tilføje en masse grøntsager i mine måltider og spise portioner, som var tilpas små til at jeg ikke var sulten, men heller ikke propmæt bagefter. Men jeg har fået både pasta og kage og har ikke følt mig snydt. Det har været nok til at tabe mig 2 kg.

På et tidspunkt rammer jeg nok en mur og skal nok gøre noget anderledes for at tabe mig yderligere, men jeg tror den her tilgang er fin nogle uger endnu.

Den kommende uge
Den kommende uge har jeg planlagt at der både kommer til at være chokoladeæg og en minipåskefrokost på menuen – apropros at det ikke skal være sur røv at skulle tabe sig. Jeg prøver at kompensere for de ekstra kalorier ved at skifte enkelte af måltiderne ud med friskpresset grøntsagsjuice, men jeg aner ikke, hvordan kalorieregnskabet kommer til at se ud. Krydser fingre for, at det ser fint ud på søndag.

Nå. Jeg er sulten. Hvad kan jeg finde på…

No Comments

Post a Comment