Mad,  Multikulti

Fredagsris

Min mor er taget hjem og jeg har holdt weekend i sengen, hvor jeg har ligget og forsøgt ikke at tænke på alle de former for kulhydrater, jeg ikke må få. Is: Nix. Kage: Nix. Ris: Nix. Brød: Nix. Alt er nix, fordi jeg har taget på mens mor var på besøg og det skal smides igen og allerhelst meget, meget hurtigt. Vi havde en kulhydratfest, mens hun var på besøg med is, ris, pasta, brød og søde drikke, men nu er det slut. Det er dog ikke slut med at tænke tilbage på det festmåltid vi havde i fredags og beundre billederne.

Fredag er hellig (for alle hinduer?) og fredagsmåltidet har i al den tid jeg kan huske været ris med grøntsagscurryer. Som udgangspunkt serveres det ved middagstid, men pga. arbejdstider indtages det nogle gange om aftenen i stedet. Jeg vil gerne lære at lave alle de lækre grøntsagsretter, så jeg selv kan videreføre traditionen, men indtil videre er det min mor der svinger gryderne og hun gør det godt! I fredag fik vi curry af stegte auberginer, curry med kartofler og tomat, linser og en varai af spidskål. Hertil chips af grønne bananer, stegte chilier og puppadums efterfulgt af en af mine yndlingsspiser vaaban. Det var en fest:)

DSC_0317 DSC_0322 DSC_0326 DSC_0328 DSC_0338 DSC_0339 DSC_0347 DSC_0353 DSC_0356 DSC_0397

Opskrifter kommer hen af vejen;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *