Skip to content

Opskrift på Vaaban

Min søster har lige været på besøg og jeg fik lavet vaaban på opfordring fra hende. Vaaban er friturestegte “bananboller”, hamrende god comfort-food, for mit vedkommende forbundet med nostalgi og idylliske minder og til info meget, meget usunde. Til gengæld er de veganske…

Opskrift på 10 store vaaban

Du skal bruge:
2 kopper mel
3/4 kop sukker
1 moden banan
1/3 pk gær
1 kop lunken vand

Fritureolie til at stege i.

Fremgangsmåde:
Gæren røres ud i vandet og bananen moses. Alle ingredienser røres godt sammen og dejen får lov at stå i ca. 2 timer.

Dejen formes til boller enten i hånden, som jeg har lært det eller ved at bruge en stor ske og frituresteges. Da dejen er ret klistret er det måske ret svært at få pæne, runde boller ud af det, når man bruger skeer, men eftersom jeg ikke har en video af hvordan de formes i hånden er det måske bedste bud. Så er der nok til mere end 10 styk. Vend dem regelmæssigt og fisk dem ud, når de er jævnt lysebrune og lad dem dryppe af på noget køkkenrulle.

Vaaban spises helst varme, næsten fra gryden og evt. med et glas kold mælk til:) Enjoy!

Dejen før hævning.

Dejen efter hævning. Den svulmer ikke rigtig op, den har bare en mængde bobler og dejen er blevet mere tæt og sammenhængende.

DSC_1164

Jeg former vaaban ved at “tabe” dejen ud mellem tommelfingeren og pegefingeren.

Vaaban i frituregryden. De er for lyse til at være færdige.

Færdige vaaban. Omnomnom. Perfect comfort food.

Leave a Reply

Your email address will not be published.