Skip to content

Boganbefalinger

Jeg plejede at læse rigtig, rigtig meget. Som barn i et hjem med mange konflikter, social kontrol og ikke meget plads til at være mig, var bøger min livline. Jeg lå vågen om natten og pløjede mig gennem bunker af bøger. Jeg læste i dem på lange bilture. Jeg læste i frikvartererne. Jeg læste og læste og læste, som om mit liv afhang af det og min mor har mere end en gang sagt, at hun ville rive mine bøger midt over, hvis ikke snart jeg dukkede op til overfladen. I dag kan jeg se, at selvom mit fysiske liv ikke afhang af, at jeg læste så meget, så gav bøgernes verden mig et frirum, der hjalp mig med at bevare en følelse af mening og håb. At læse tillod mig at rejse, møde nye mennesker, lærte mig at tænke ting om ting, gav mig troen på at det nytter at kæmpe for det, som er rigtigt og meget, meget mere.

Jeg må indrømme, at jeg ikke læser særlig meget mere. Jeg har ikke i samme grad brug for at flygte fra min virkelighed og når jeg alligevel flygter er det Netflix og de sociale medier, der får min opmærksomhed. Men bøger har stadig så meget at byde på – både fag- og skønlitteratur. Så jeg vil gerne i gang igen.

Så her finder du mine boganbefalinger. Jeg er selv på en rejse, hvor jeg føler en masse omkring emner som f.eks. sexisme og racisme, men jeg mangler simpelthen et sprog for mine følelser og oplevelser. Jeg er ved at uddanne mig selv, så jeg er på ingen måde en ekspert. Jeg er bare endnu et menneske, der ydmygt prøver at forstå Verden lidt bedre. Skal vi følges?