Skip to content

En arbejdsdag på bare 6 timer

I tråd med, at man kan gøre hvad man vil og kunne forsøge sig med at gøre ting, der gør en glad, er jeg påbegyndt et lille eksperiment med mig selv. Jeg vil de næste 3 uger kun arbejde 6 timer om dagen på mit speciale. Hvorfor? Fordi jeg tror, at jeg vil få mere fra hånden og blive i bedre humør af det.

Som det er nu, synes jeg at meget af arbejdsdagen går med at stene, have svært ved at koncentrere sig, overspringshandlinger og tanker om alt det andet, jeg gerne vil. Og skal. Og burde. Når jeg har tvunget mig selv til at sidde ved computeren i 8 timer har jeg brugt alt for lang tid på Facebook, Pinterest, 9gag, YouTube, mit hoved er træt og  jeg har energi til absolut ingenting. Så nu tænker jeg, at jeg vil forsøge at være god ved mig selv, mit hoved og min hverdagsglæde ved at skrue ned for arbejdstiden og op for effektiviteten.

Jeg prøvede det af i dag og det fungerede fantastisk. Jeg sad fra 8.30 – 14.00 og arbejdede og den sidste halve time bruger jeg om lidt på at hente en bog, jeg skal bruge.

Jeg oplevede at jeg var ret motiveret til at arbejde igennem, fordi jeg pludselig skulle levere det samme på mindre tid. Samtidig kunne jeg se frem til at få tidligt fri, hvilket jeg gerne ville have med god samvittighed.

Jeg brugte et andet værktøj til at bevare koncentrationen. En seddel på skrivebordet, hvor jeg hver gang en “husk nu” eller “man kunne også” tanke dukkede op, skrev ned hvad det var. Så ved jeg at jeg ikke glemmer det og jeg slipper også for at forsvinde dybt ind i dén tankelabyrint, der altid starter med én tanke. Det fungerede upåklageligt.

Jeg har altid syntes at 9-17 jobs lød forfærdelige. I hvert fald dem, hvor man sidder foran en skærm hele dagen. Så da jeg fandt ud at andre faktisk også tænker i banerne: mindre tid, mere effektivitet blev jeg ret glad. Så er det ikke bare mig, der er en dovenlus.

Min første arbejdsdag på 6 timer resulterede stadig i den spændingshovedpine, jeg plages af efter at have siddet for længe foran computeren. Men i dag havde jeg havde tid til at sove den væk og efterfølgende både ordne indkøb, oprydning og æbletærtebagning. Se dét er en hverdag, jeg kan lide.

DSC01576 DSC01582

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *