Skip to content

Speciale, speciale, speciale

All right. Juletamtam er overstået, Nytåret er skudt ind og 1. januar med tømmermænd og tanker er også krydset af.

Nu står den på speciale frem til afleveringen d. 1. marts 2016. Og bagefter står den egentlig også på speciale, der er nemlig også et specialeforsvar i marts.

Jeg er ikke sikker på, jeg har delt, hvad jeg skriver speciale om, så nu får I den lige (igen).

Mit speciale udforsker, hvad det er, der gør at folk spiser kød. Kødspisning har en række negative følger og en oplagt måde, at undgå disse negativiteter er at reducere eller helt holde op med at spise kød.

Der er 3 indgangsvinkler og argumenter til at reducere kødforbruget.

1. Kødproduktion er resourcekrævende, forurenende og medvirker til den globale opvarmning.

2. Når man spiser (rødt) kød er der en forhøjet risiko for visse sygdomme, som forskellige kræftformer og hjertekarsygdomme.

3. Kødspisning og kødproduktion indebærer at man opdrætter, holder og slagter dyr. Der er delte meninger om, hvorvidt man kan “være det bekendt” over for dyrene, men hvis man ikke bryder sig om det, så er det en grund til at lade være med at spise kød.

Jeg har ikke stort fokus på de tre ovenstående grunde til ikke at spise kød i mit speciale, de er bare min indgangsvinkel. Det som jeg fokuserer på, er hvad mennesker tænker om kød, hvorfor de spiser, hvad de gør og hvad der skal til for at lave om på deres kostvaner, så de spiser mindre kød. Altså adfærd, vaner og alt det som er med til at forme vores måde at opføre os på.

Hvis du vil vide mere om de 3 grunde til ikke at spise kød, kan du starte her:

Artikel i Politiken: Red klimaet – spis lidt mindre kød

Artikel i Politiken: WHO: Kød kan give kræft

Artikel i Samvirke: Vi spiser for meget rødt kød

Artikel i Berlingske: Den røde bøf kan slå dig ihjel

Blog om veganisme: Månebarnet

Og ellers så skriver jeg de næste 2 måneder om (ikke) at spise kød, så kom endelig tilbage og læs med!

Leave a Reply

Your email address will not be published.