Skip to content

Praktiske dage

Det kan være svært at være et samboende par. Som hjemmeboende klarede mor det meste og en del af det at flytte hjemmefra var at lære, at få tilværelsen til at hænge sammen på den helt lavpraktiske måde. Huske at handle ind, få vasket tøj, taget opvasken, betale regninger og videre i den dur. Samtidig med at det tog lidt tid at greje hvordan man effektivt fik ordnet de ting og stadig have tid til studie, arbejde, pjank og ballade var der en glæde forbundet med den ultimative frihed det var at bestemme alting selv. Jeg kunne spise chokolademousse til aftensmad 3 dage i streg hvis jeg ville, jeg ryddede op når jeg synes, der rodede og jeg skulle næsten ikke afstemme mine planer med nogen. Jeg kunne komme og gå, som jeg ville og jeg elskede det.

Og hvad sker der så? Jeg møder en fyr, vi bliver forelskede, vi flytter sammen og pludselig kan jeg ikke længere selv bestemme alting. Det er ikke længere mit hjem, men vores hjem. Vi skal blive enige om, hvor møblerne skal stå, hvad gardiner må koste, hvor tit der skal gøres rent og vi skal få det der med indkøb og vasketøj til at passe sammen med hver vores ambitioner om at realisere os selv.

Der har derfor naturligvis været gnidninger. Sure miner, vris og småskænderier og det har været ret så frustrerende nogle gange.

Men vi har fundet en løsning og det fungerer for os. Praktiske dage. Én dag om ugen, hvor vi planlægger den kommende uge, tager vasketøjet, går ned med det genanvendelige affald, laver madplan, køber ind, tager rengøringen, skifter sengetøj og ordner alle de andre tusind praktiske ting, der skal ordnes for at få det hele til at hænge sammen, men er herre nederen at håndtere i en travl hverdag.

Så er det kun en gang om ugen, vi “også lige skal have ordnet” et eller andet. Det fungerer perfekt og frigiver så meget energi.

Men selvom det fungerer rigtig godt, er jeg stadig nysgerrig omkring hvordan andre gør og får hverdagen til at hænge sammen. Så hvordan gør I hjemme ved jer? Hvad er arbejdsfordelingen? Hvordan faldt det på plads? Fungerer det eller er der tilbagevendende frustrationer? Del, del, del:) 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *