Skip to content

Flødebolle-himlen!

Nogle gange holder Universet altså øje og smider en godbid for næsen af en, når man mindst venter det.

Jeg har i et godt stykke tid haft kig på fænomenet hjemmelavede flødeboller. Jeg har nærstuderet opskrifter på nettet, dagdrømt om det lækre skum, stenet over billederne, forestillet mig det ædegilde, der skulle være og bare haft det for fedt ved tanken om den skaberglæde, jeg ville opleve. F.eks. er der den her opskrift på jule-flødeboller, der ligner juletræer!

foto-115

Og så i forgårs, helt ud af det blå, dukker der en gave op. Min studie-buddy skulle pludselig ud og rejse og kunne ikke være med på et flødebolle-kursus hun ellers havde meldt sig til med kæresten. Hun havde glædet sig og var ret ærgerlig over det, men nu skulle hun altså finde nogen, som kunne overtage det. Og som det rare menneske jeg er, så tog jeg imod det sammen med en anden studie-buddy.

Kurset blev afholdt af Chokolade Paradis i går og varede lige lidt over en time. Vi fik hver lov til at lave 3 flødeboller, som vi bagefter kunne tage med os. Egentlig var det hele rimeligt idiotsikkert; indehaveren lavede skummet og havde allerede 3 kar med henholdsvis mørk, lys og hvis chokolade klar. Hun gennemgik hvordan man laver tempereret chokolade, som sikrer at man ikke står med en grumset grå chokolade, der smuldrer. Men vi så ikke, hvordan. Alt vi skulle gøre var at sprøjte skum på kiksebunden, dyppe i chokolade og drysse med krymmel.

DSC_0950

Det lyder simpelt at sprøjte skum på en kiks, men kiksebunden skøjtede rundt, når man pressede fyld på dem og det var svært at gøre dem symmetriske. Og eftersom vi kun havde 3 at øve os på, var der ikke rigtig mulighed for at få rigtigt fat i teknikken.

DSC_0955

Da flødebollerne blev dyppet i chokoladen, blev de trukket lidt mere skæve end de i forvejen var og fik sådan et nuttet, vindbæst udtryk. Teknikken var at man ikke måtte være bange for at få chokolade på fingrene, men skulle dykke ned i det flydende guld og løfte bollen op med kiksen nederst. Ellers ville den tykke chokoladesovs hive det lette skum af kiksen og man ville stå tilbage med et værre rod. Chokoladen tørrede hurtigt, så hvis der skulle krymmel på, skulle det gå nogenlunde tjept.

DSC_0958

Jeg lavede 2 flødeboller med vanilleskum og 1 med jordbærskum. Jeg skulle lige vaske hænder efter at have dyppet dem, men fordi vi var så mange og der var kø ved vasken og rummet var svært at komme igennem, nåede den ene at tørre, så krymlet ikke ville klistre fast. Så måtte jeg jo liiige give den lidt ekstra chokolade, så den også kunne på pynt.

DSC_0976DSC_0980

Flødebollerne blev pakket i en lille æske til at tage med hjem og voila: nu ved jeg hvordan man laver flødeboller og at det både er en virkelig simpel proces, men også teknisk svær disciplin, så der er ingen grund til at blive ked af, at de bliver lidt grimme, når det er. De skal nok smage af flødebolle-himlen!

2 Comments

  1. Cæcilie Cæcilie

    Uhhh hvor lækkert! Jamen så kan jeg da høre, at vi skal lave flødeboller sammen. Jeg har faktisk lavet dem en del gange fra bunden af i eget køkken 🙂 Det smager bare bedre! Dine ser virkelig lækre ud!

    • Sharangka Manokaran Sharangka Manokaran

      Weeee, det vil jeg rigtig gerne:) Hende jeg var på kursus med, er også mega frisk på flødebolle-projektet! Vi finder en dato sidst i november, så jeg kan give nogle væk i decembergave:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *