Skip to content

Søster Skraps words of wisdom

Jeg har en søster. En lillesøster. Som alle, inklusiv mig selv og hende, oftest ser som min storesøster. Hun er stærk, beslutsom, selvstændig og skide sej.

Efter at have været überstresset og udkørt i en længere periode var jeg på besøg hos hende for nogle uger siden og fik det største spark i røven. Det gjorde ondt, men fik mig også revet ud af den sump af mørke tanker og selvmedlidenhed, jeg var landet i.

Min søster er ikke typen, der stryger nogen med hårene eller taler dem forstående og blidt efter munden. I hvert fald ikke mig. Hun fortæller mig råt for usødet, hvad hun mener om mig og min måde at være på. Nogen gange også, når jeg ikke har spurgt. Hun er mit spejl, hvor lyset er så godt, at jeg ser det hele. Også det, jeg helst er fri for. Det er hårdt, at være sammen med et menneske, der viser en, hvor man kommer til kort, men det er også befriende. At få udpeget sine blinde vinkler, så man kan gøre noget ved dem.

Hun og jeg havde en meget, meget lang snak om, hvordan det gik hos mig. En snak om, hvordan det gik med bryllupsplanlægningen, vægttabet og mit alt for udviklede pleaser-gen, hvor jeg prøver at gøre så mange som muligt glade. Det blev helt tydeligt i den snak, hvor meget jeg havde kørt mig selv i sænk de sidste måneder og hvor stresset jeg var over at skulle arrangere bryllup for så mange og så forskellige mennesker. Alle har en mening og de er ikke bange for at komme med den også når jeg ikke har bedt om den. Og jeg hader det for noge gange har jeg svært ved at mærke, hvad min mening egentlig er, når alle hele tiden kommer med deres.

Min søster lyttede, men hun skar også igennem og bad mig gøre noget anderledes, så jeg kunne komme videre med mit liv. Basalt set sagde hun:

1. Hold op med at pive!
2. Det er dit bryllup og det er dit liv. Lær at ignorere, hvad andre mener om dig og din måde at blive gift på.
3. Uddeleger. Det er ikke meningen eller sundt, at du ene mand skal bestemme og kontrollere alting. Stol på at andre kan udføre opgaver for dig.
4. Fokuser på én ting af gangen. Enhver ville blive sindssyg og have problemer med koncentrationen, hvis de på samme tide prøvede at studere, være social, tænke på slankemad, blog og bryllup.
5. Træf en beslutning! Lad være med hele tiden at revurdere. Kom videre i programmet.
6. Slip bekymringerne. Du gør, hvad du kan og så kan du ikke gøre mere. Giv slip og se hvad der sker.
7. Hold fast i dig selv og sig nej, når noget tager for meget af din tid og energi. Der er ingen andre end dig selv, der har krav på dig. De skal bare være glade for, at de får hvad de får.

Det var ret svært for mig at tage ind, da hun sagde det til mig, men efter nogle dage sank budskabet ind og jeg har sjældent følt mig så lettet, som efter den snak.

Resultatet har været uddelegering af nogle store opgaver og at jeg endelig droppede kødet i min kost. Det var rart!

3 Comments

 1. Sarminy Manokaran Sarminy Manokaran

  Godt og flot at være så åben overfor omverdenen 🙂
  Den eneste måde andre kan observere og lære på 🙂
  Fedt fedt – elsker dig 🙂

  • Sharangka Manokaran Sharangka Manokaran

   Jeg elsker også dig Søster Skrap <3

 2. Anne Anne

  Det er ikke første gang jeg hører at din søster reagerer som dit spelj. Så måske er hun et frirum du skulle besøge lidt oftere når ting presser på?
  Men supert at du har fået luft igen!! x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *