Skip to content

Bryllupsplanlægning i Sønderborg

I perioder drømmer jeg om det kommede bryllup. Drømmene handler altid om at miste kontrollen til brylluppet og at folk ikke holder, hvad de lover eller hvad vi aftalte. De forkerte blomster bliver købt, det er de forkerte farver på dekorationerne, folk kommer for sent, maden er dårlig osv. osv. Når jeg vågner er jeg SUR og det kan faktisk ødelægge hele dagen for mig. For så vågner jeg og er frustreret og jeg bruger hele dagen på at overveje, hvordan jeg planlægger mig ud af katastroferne.

I nat drømte jeg for første gang om brylluppet, hvor det ikke var et mareridt – tværtimod. Jeg vidste slet ikke det var muligt og min sjæl har i dag blafret på glade vinger.

Det gode humør og de dejlige drømme følger i kølvandet på at Aske, jeg og min mor i går brugte flere timer på at gennemgå tempel ceremonien, ritualer og tidsplaner for bryllupsdagen og jeg føler mig såååå meget klogere nu. Aske og jeg havde mange spørgsmål og dem, som hun ikke kunne svare på fik jeg hende til at skrive ned, så hun kan spørge præsten og få svar.

DSC_0660Mørket falder på, snakken fortsætter og mor nedfælder omhyggeligt alle ubesvarede spørgsmål.

DSC_0661DSC_0662DSC_0663Jocker holder os med selskab. Han er blevet lidt døv, men han ved, hvor hans mennesker er og hvor det er godt at slå sig ned.

Engang i mellem fordybede mor og mig os i detaljer og skøre diskussioner på tamilsk og Aske blev desvære hægtet af. Heldigvis var han god til at beskæftige sig selv og han fandt bl.a. en helt fantastisk hjemmeside, der beskriver hvordan tamilske hinduer bliver gift. Hjemmesiden sætter ord på ting, jeg godt vidste, men ikke var sikker på, hvordan man forklarer. Samtidig er alt så genkendeligt og derfor meget mere brugbart end højtravende tekster om hvad hinduismen er. Hinduismen er en stor religion og det er meget forskelligt fra land, egn og by, hvordan man afvikler et bryllup. Jeg havde brug for hjælp til at forklare, hvordan netop vi håndterer ægteskabsceremonien og jeg tror jeg (Aske) har fundet den. Så var det måske ok, at mor og jeg blev grebet af snakken, når nu Aske fandt svaret på mine bønner.

billede

Jeg er lettet.Måske jeg drømmer glade bryllupsdrømme igen i nat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *