Skip to content

2 måneder som pescetar – update

Jeg har efterhånden anerkendt at små skridt er gode skridt, når man omlægger sine spisevaner. Det kan godt være at man kan tabe sig en masse på kort tid med en suppekur eller hytteost og knækbrød, men det er bare ikke særlig inspirerende mad og når man vender tilbage til at spise som man plejer, så kommer alle kiloene igen. Det gælder også når de animalske produkter skal droppes. Når jeg har droppet det hele på en gang har det holdt maks 10 dage og så spiste jeg kød igen. Det blev simpelthen for udmattende hele tiden at være sulten og frustreret over, hvad jeg skulle spise, når nu jeg hader rå grøntsager og ikke havde et opskriftslager, som jeg kunne trylle ud fra.

Jeg har nu klaret mig i 2 måneder som pescetar og jeg er pavestolt. Jeg synes ikke, at jeg har haft nogle “hvad skal jeg dog spise?”-dage for når man stadig spiser fisk, æg og mejeriprodukter, så er der et hav af opskrifter fra “gamle dage” som stadig kan bruges. F.eks. har den stået på risengrød, når jeg ikke gad finde på noget, som både mig og Aske ville spise.

Siden jeg har droppet kødet har jeg udvidet mit  planterepertoire med 2 ting. Veganske smoothies og banan”cookies”.

DSC_0737 DSC_0011 DSC_0022

Fremgangsmåde til veganske smoothies
Min blender kan ikke klare alt for mange frosne ting, som isterninger, frosne bananer, frosne jordbær osv. Jeg gør derfor det, at jeg fylder et glas med de frosne bær og grønt, som jeg synes skal i smoothien og stiller glas med indhold i køleskabet natten over. Om morgenen hælder jeg så plantemælk oveni og tipper glassets indhold i blenderen og giver det en tur. Det er super nemt og super hurtigt. Jeg tilføjer også kanel, lakridspulver eller kakao for at give dem lidt ekstra god smag.

Jeg har før prøvet både soya-, ris-, mandel- og havremælk, men jeg synes at de har en besynderlig plantebismag, som gjorde at de ikke blev en fast del af sortimentet hjemme hos mig. Men nu har jeg gjort mig den fantastiske opdagelse at i hvert fald soya- og havremælk fungerer glimrende i smoothies, som jeg derfor har lavet en del af på det sidste. De er klasse!

Banancookies
DSC_0036 Jeg fandt opskriften på Karoline Saysettes blog og har lavet dem flere gange nu. Jeg ville ikke kalde dem cookies, de knaser ikke nok, men de smager godt. Som et miks mellem banankage og müslibarer. Der er kun banan, havregryn og mørk chokolade i, så jeg spiser dem med god samvittighed 🙂

At spise med familien
Jeg er så heldig at det tamilske køkken vrimler med vegetariske og veganske retter, så det er pærenemt at spise plantemad i familiens selskab. I tillæg bliver der stillet nærmest 0 spørgsmål om, hvorfor jeg ikke spiser kød. De antager bare, at jeg er blevet troende hindu og lader det være ved det. Det er luksus!

Mors sprøde dosa stegt med sesamolie og med kokossambal til 🙂DSC_0051DSC_0057 DSC_0056

Roti, ris, kylling til de andre og kartoffel-kari til mig DSC_0090 DSC_0087

Fast food

Jeg spiser en del fast food. Men det har ikke været noget problem. Jeg har bare skiftet kebab ud med falafel og der er masser af vegetariske pizzaer.

DSC_0011 DSC_0681

Alt i alt er konklusionen at det går forrygende og jeg glæder mig til at opdage nye fif og opskrifter i plantemadsverdenen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *