Skip to content

Tempel-bryllup

Der er megen nysgerrighed omkring hvordan Aske og jeg helt præcist skal giftes, når vi nu kommer fra to så forskellige kulturer. Danskerne spørger: “Skal I så giftes i kirke eller rådhuset?” hvortil jeg med et lille smil svarer: “Templet” for jeg ved godt, hvilken reaktion der kommer. “Templet? Er der et tempel i Danmark?”. Og svaret er “Ja! Der er faktisk 3, som jeg kender.”

Brylluppet skal stå i Sønderjylland, fordi jeg har så meget familie, der kommer fra udlandet allerede 1 uge inden den store fest for at hjælpe med forberedelser og for at hygge og hænge ud. Det nærmeste tempel fra Sønderborg er dét, der ligger i Aabenraa og det er ikke underligt, hvis det er gået ubemærket hen. Det ligger i en tidligere bilhal i et industrikvarter.

DSC_0871

Der ligger også et tempel i Brande og et i Herning. Måske er der flere, jeg kender dem bare ikke.

Vi skal giftes i templet med en hindupræst, hellig ild og mantraer på sanskrit. Sariklædte kvinder, mænd i silkesaronger, børn, der løber frem og tilbage, røgelse, bananer, kokosnødder, farver, farver, farver, støj, kaos og en enkelt adopteret ven fra Tamil Nadu, som ikke taler et ord tamilsk og burde have et skjult kamera på sig, så tamilernes forgæves forsøg på at kommunikere med ham kunne dokumenteres.

Et tempelbryllup starter for gæsterne ved 10-tiden. Her ankommer brudgommen med sin følgesvend (brudens bror) og gennemgår nogle ritualer med præsten. 20-30 minutter senere støder bruden til og der er flere ritualer. Præcis kl. 12.00 bindes Thaalien, som er den kæde kvinden går med, der symboliserer at giftermålet er indgået. Derefter er der lidt flere ritualer og så er der mad til de fremmødte.

DSC_0873 DSC_0880

I Templet er der sig nogle regler der gør sig gældende:

* Kød. æg og fisk betragtes som værende urent og derfor må man ikke have spist det inden sit tempelbesøg. Derfor er den serverede mad også 100 % vegetarisk.

* Kvinder, der har deres menstruation, betragtes som urene og må ikke komme ind i templet.

* Kvinders hår må ikke hænge helt løst. Det skal på en eller anden måde sættes op, i en hestehale, fletning eller bare et lille spænde.

* Man skal have været i bad inden man går i tempel.

* Man må ikke have sko på inden i templet.

Reglerne er selvfølgelig svære at håndhæve. Hvordan tjekker man at folk har været i bad eller om kvinder har menstruation? Så det er op til den enkeltes samvittighed eller egen dømmekraft hvorvidt de overholder ovennævnte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *