Skip to content

Familie-pakkekalender

Oktober lakker mod enden og jul og nytår nærmer sig med 7-mileskridt 😀 Jeg elsker, elsker, elsker denne årstid og er helt opslugt af at planlægge videoaftener, madklubber, tivoliture, småkagebagning, juleoppyntning og vores familiekalender!

Pakkekalendere og kærlighed
Jeg har altid syntes, at pakkekalendere var for nice. Der er noget helt særligt, kærligt og varmt ved, at nogen har fundet og pakket 24 gaver ind til en anden person og det gør mig så glad! Personligt bryder jeg mig ikke om, at være den, der modtager pakkekalenderen, fordi gaverne oftest består af tomme kalorier eller småt, billigt krimskrams. Og det dur ikke, når jeg prøver på at blive slank og stærk og går op i minimalisme. I mange år var løsningen at jeg lavede en pakkekalender til min søster, som elsker krimskrams og bestemt ikke er minimalist og det var så hyggeligt at kunne glæde hende. Absolute win-win 😀

Familiekalender
I år er Ramya blevet stor nok til at forstå, at vi skal holde jul og at der er pynt og gaver. Det åbner også op for en ny familietradition: familiekalenderen! Familiekalenderen er en pakkekalender til deling mellem os tre, så vi får altså hver 8 gaver. Hvis jeg selv skal sige det, er familiekalenderen altså en ret genial idé. Vi får et fællesprojekt, hvor alle medlemmer i familien bidrager og dermed har vi noget hyggeligt og rart at være sammen om. Og når vi kun får 8 pakker, kan vi tillade os at bruge lidt flere penge pr. gave end hvis vi skulle trylle 24 frem til den samme person.

Idéer til familiekalenderen
Selvom der kun falder 8 gaver af til hvert familiemedlem, kan der hurtigt gå ragelse i den, så vi får akkumuleret en masse gøgl, som er hyggeligt at pakke op, men ingen bruger til noget. Det er vigtigt for både Aske og mig, at gaverne er noget, som faktisk vækker ægte begestring og som har et element af bæredygtighed og omtanke over sig.

Vi har derfor valgt at sætte familiekalenderen sammen ved:
1. at købe gaver i genbrugsbutikker.
2. at købe gaver, som vi ved, at modtageren virkelig ønsker sig og/eller har brug for.
3. at give oplevelser, som f.eks. turbilletter til forlystelserne i Tivoli, pandekager til morgenmad, en udflugt eller biografbiletter.
4. at skrive sedler, som gør modtageren glad 🙂 Det kunne f.eks. være en lille kærlighedserklæring, et kompliment, et digt eller måske en detaljeret beskrivelse af et fælles minde.
5. Yndlingsguf.

Vi pakker alle gaverne ind i det samme slags papir, så det ser lækkert og pænt ud og så kommer de til at indgå i vores decemberpynt.

Mere inspiration til jul og familiehygge
Alt.dk har en rigtig fin artikel om, hvordan og hvorfor julehyggen bør være et fælles familieprojekt.

Sustain Daily har skrevet om bæredygtige pakkekalendere lige her 🙂

Og sidst men ikke mindst en artikel fra Lime om jul på budget!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *