Skip to content

Babyudstyr – 28+ og næsten i mål

Jeg er gået ind i tredje trimester og kan mærke, at jeg bare gerne vil “have styr på det”. Styr på alt det baby skal bruge. Styr på, hvad jeg skal bruge. Styr på fødselsplan og -ønsker. Fyldt fryseren. Gjort rent. Pakket en taske til sygehuset. Forventningsafstemt med venner og familie i forhold til barselsbesøg. I ved: styr på DET HELE.

Jeg læner mig ind i uvisheden – jeg prøver i hvert fald
Problemet med fødsler er, at det er en af de få ting i livet, hvor vi kan forberede os, men vi kan ikke styre, hvordan fødslen kommer til at forløbe. Jeg ved ikke, hvornår baby kommer. Måske kommer han “til tiden”. Måske kommer han alt for tidligt. Måske lader han vente på sig, som sin søster. Måske opstår der komplikationer i graviditeten. Måske får jeg igen en jordemoder, som er et dårligt match til mig. Jeg ved det ikke og jeg har det svært med, ikke at vide det. Jeg ville ønske jeg kunne lægge en detaljeret plan og så forløb alting, sådan som jeg havde planlagt. Det kunne sgu være lidt lækkert og enormt trygt…

Så det er en øvelse for mig, at prøve at have tillid til, at det nok skal gå, selvom det er uvist, hvornår jeg skal føde og hvordan det kommer til at forløbe. Tillid til min krop, tillid til at Aske vil være der for mig og tillid til, at jeg kan med jordemoderen.

Jeg forbereder mig efter bedste evne
Selvom jeg ikke kan kontrollere alt omkring mig, så kan jeg sørge for at være forberedt. Jeg har lavet en liste over, hvad baby får brug for de første måneder og en tilsvarende liste til mig selv. Med Ramya lænede jeg mig op af lister, jeg fandt på internettet, fordi jeg ikke anede, hvad sådan en lille størrelse egentlig havde brug for. Jeg syntes det var enormt stressende og var overvældet over spørgsmålene og uvisheden. Hvor mange bleer skulle vi have liggende? Hvor mange stofbleer? Hvilke sutter? Hvor meget tøj? Hvordan tolkede man tøjstørrelserne? Og kombineret med, at jeg ikke rigtig forstod at der var en ægte, levende baby på vej OG at vores lejlighed ikke var klar, blev det noget værre rod. Noget ægte værre rod, som primært var i mit hoved.

Denne her gang har vi prøvet det før. Det gør det en milliard gang nemmere. Jeg ved, hvilke bleer, vi kan lide. Jeg har allerede en god bunke stofbleer. Jeg ved at én tube zincsalve rækker meget, meget langt og at vi er sådan nogen, der ikke rigtig bruger shampoo og sæbe til baby, men til gengæld har brug for olie og cremer, fordi vi er en meget tørhudet familie. Der hvor jeg er mest udfordret er faktisk, at det er en vinterbaby og det har vi ikke prøvet før. Så jeg spekulerer på om vi kan klæde ha varmt nok på eller om vi mangler noget varmere overtøj…

Du kan se min udstyrsliste nedenfor – det står hverken alfabetisk eller efter relevans, men simpelthen sådan som jeg lige kom i tanke om det.

Min babyudstyrsliste – designet til livet i vores familie
Barnevogn – brugt og ikke for stor, den skal kunne komme med i små butikker og caféer.
Autostol – skal researches på.
Vikle – så jeg kan holde baby tæt og samtidig have hænderne fri.
Babytøj str. 50, 56 & 62 – bare en nogenlunde bunke, vi kan altid skaffe mere.
Sutter – selvlysende, så jeg ikke skal rode rundt efter dem om natten.
Stofbleer – jeg foretrækker Bilkas. De er store og bløde og koster ikke en bondegård.
Zincsalve
Bleer – en bunke af hver af de første 3 størrelser. Vi kan altid købe flere.
Bleposer
Engangsklude – Luksusversionen. De andre gider jeg ikke bruge, jeg synes de er for tarvelige.
Saks til at klippe engangsklude i mindre stykker.
Vaskefad – baby kommer ikke til at komme i badekar hver dag, men han skal bestemt vaskes.
Vaskeklude – har købt nogle superbløde, lavet af bambus i Normal.
Neglesaks – jeg orker ikke en negleklipper, hvor jeg ikke kan se om fingeren er fri eller også er ved at blive klippet af.
Termometer
Hagesmæk – skal vi først bruge senere, men så har vi dem
Babytæppe
Lift – en blød version, som ikke vejer for meget og faktisk er god at bære baby i. Læs: ikke Emma Ljungas betonklods…
Huer
Fedtcreme – bl.a til at beskytte de fede babykinder, der skal ud i det danske vintervejr.
Vatrondeller – til evt. øjenbetændelse
Tættekam – til evt. arp
Køredragt/overtøj
Pusletaske
Babyalarm
Kængurutop – alternativ til viklen
Vådservietter – nemmere på farten
Liggesæde til bad

Læg gerne en kommentar, hvis du synes, jeg har glemt noget. Måske har jeg vitterligt glemt det og måske, er det noget, jeg har vurderet, at vi ikke har brug for, men kom med det 😀

Hvad mangler vi?
Vi har fået fingrene i langt det meste på listen. Noget af det havde vi i forvejen, tøj har vi arvet fra nogle venner, og vi har været på store shoppingtur og købt bleer, bleposer, engangsklude mm.

Vi mangler “bare” en barnevogn, en autostol, en (eller flere?) vikler og kængurutoppe. Barnevognen vil vi købe brugt, men vi skal lige snakke med boligforeningen om, hvor den egentlig må stå, før vi anskaffer den. Autostolen kan jeg overhovedet ikke overskue, men har givet mig selv til 15. november til at researche og anskaffe den, så mon ikke det løser sig. Og vikler og kængurutoppe brugte jeg ikke med Ramya, så der ligger også noget research foran mig. men tænker det er til at finde ud af. Så jeg er ikke bekymret.

Så jeg tager lige en lille pause fra babyudstyr og fokuserer på mit udstyr til fødsel og de første måneder efter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *