Skip to content

Jeg er færdig med grunduddannelsen

Jeg har afsluttet grunduddannelsen på gestaltterapeutuddannelsen og er startet på overbygningen. Det er nogle måneder siden, men jeg har været så optaget af baby, at det ikke har passet ind med en opdatering før nu. Så den kommer her 🙂

Eksamen
Eksamen var indbygget i modulet og bestod af en mundtlig teoriprøve og en klinisk prøve med intern censor.

Den mundtlige prøve var som mange kender den: man går ind og trækker nogle emner og så var der afsat 20-25 minutter til at præsentere og diskutere dem – ingen forberedelsestid. Vi havde på forhånd fået oplyst hvilke 62 emner, vi ville kunne trække, så vi kunne forberede os grundigt inden.

Den kliniske prøve var at jeg skulle lave terapi på en medstuderende med en underviser og 3 medstuderende, der overværede det.

Begge dele var bestået- ikke bestået og jeg bestod.

Jeg er stolt af mig selv
Jeg har desværre brugt meget af mit liv på at tænke at jeg var lidt et håbløst tilfælde, som ikke rigtig kunne finde ud af noget. Sådan en der startede 1.000 projekter, men aldrig færdiggjorde noget. Sådan en, der har det hele i munden, men aldrig eksekverer. Doven, dum og uduelig. Men det passer overhovedet ikke. Som årene er gået og brikkerne falder på plads kan jeg se, at jeg overhovedet ikke er håbløs. Jeg er faktisk ret sej og der er masser af ting, jeg eksekverer på og masser af ting, jeg lykkes med.

Jeg tog til Fredensborg med en kun 8 uger gammel baby og deltog i 4 dages undervisning. Vi var endnu ikke igennem 4. trimester, jeg havde galopperende søvnmangel, amning var stadig svær og jeg var stadig ved at finde mine ben efter at have født og var blevet mor for mit andet barn. Og midt i det kaos bestod jeg to eksamener, som jeg først forberedte mig på efter jeg havde født. Det synes jeg er vildt godt gået.

Jeg klarede dog ikke baby helt alene. Aske var med og når baby ikke blev ammet eller sov på mig, så overtog Aske. Aske havde taget fri fra arbejde for at hjælpe mig og der var nul brok fra hans side. På sin vis synes jeg at det er en selvfølge at han hjælper mig, vi er trods alt partnere og vores liv er vævet sammen, men jeg er også udmærket klar over, hvor mange der ikke ville gøre som Aske og lade det være op til mig selv at finde ud af det. Så jeg er taknemmelig.

Det hører også med til historien at både min institutleder og mit hold var okay med at baby deltog i undervisningen og at Aske var i huset. Ellers var den ikke gået…

Overbygning
Afslutning af grunduddannelsen betyder, at jeg er begyndt på overbygningen. Den tager ligesom grunduddannelsen 2 år og jeg afslutter december 2023. Der er krav til både egenterapi og supervison/træningsterapi inden vi kan få vores eksammensbeviser og jeg skal i gang med sidstnævnte snart. Jeg har haft givet mig selv lov til at gøre et absolut minimum ift. studie under graviditeten og babys første 6 måneder, men nu skal jeg til at have styr på alle formalia og komme op i gear. Baby fylder 6 måneder om en uge. Men ligesom så meget andet jeg har klaret, så skal jeg nok også få styr på det her. Fra januar 2024 er jeg klar til klienter og jeg glæder mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *