Skip to content

Jeg har alt – undtagen et job

Vi har det virkelig godt for tiden. Jeg er vild med Aske, Ramya er skøn, lejligheden bliver hele tiden lidt bedre og ja – jeg er bare rigtig, rigtig glad. Så længe jeg ikke tænker på mit job. Eller rettere manglen på samme.

Arbejdsløs og i dårligt humør
Jeg er blevet arbejdsløs og hånden på hjertet – jeg er ikke så god til at være jobsøgende. Det er ensomt og frustrerende og jeg bryder mig ikke om usikkerheden ved ikke at vide, hvor og hvornår jeg kommer i et ansættelsesforhold igen. Så energien og humøret svinger afhængig af, hvem jeg har været i kontakt med den pågældende dag og om der er tikket afslag på en ansøgning ind – igen.

Jeg føler mig tilovers og hver gang jeg får et afslag, spørger jeg mig selv om, hvad jeg egentlig kan. Og endnu værre end afslag er, når jeg slet ikke får et svar eller ikke kan få kontakt. For jeg har svært ved ikke at føle, at det er fordi jeg er værdiløs, at man ikke engang gider svare på mine mails eller tage mine opkald. Jeg siger til mig selv, at det er, fordi de har travlt, at de er glemsomme eller at de bare ikke er særligt empatiske, når de ikke vender tilbage, men av, hvor gør det altså stadig ondt.

Betydning af at kende nogen, der kender nogen
En ganske betragtelig del af jobs slås aldrig op, fordi det er hurtigere, nemmere og billigere at rekruttere gennem sit netværk. For at komme i betragtning til de jobs, er det vigtigt at være en del af dét netværk. Jeg kan godt føle mig lidt bagud på point og føle, at jeg ikke kender nogen. Jeg var optaget af at få gode karakterer på universitetet og nu har jeg så opdaget, at jeg også skulle have prioriteret at få drukket en masse øl med mange forskellige mennesker.

Til mit held er jeg så socialt anlagt, at jeg ubevidst alligevel har skaffet mig et ret stort netværk – nu skal jeg bare bruge det rigtigt…

Hvad arbejder akademikere egentlig med?
Jeg oplever at en af de større forhindringer i min jobsøgning er, at jeg ikke rigtigt ved, hvad akademikere arbejder med i den virkelige verden. Jeg er virkelig god til at studere og jeg elsker at læse, skrive og blive dygtigere. Til gengæld aner ikke, hvordan jeg formidler til arbejdsgiverne, hvad det så egentlig er jeg kan. Jeg har kun haft en enkelt akademisk ansættelse og det er på ingen måder repræsentativt for det danske arbejdsmarked. Så jeg kan føle at jeg står og stirrer ind i en tæt tåge, hvor andre bare kan… se.

Kaffesamtaler
Den kommende tid byder på kaffesamtaler en masse. En kaffesamtale er 30-60 minutter med en person fra mit netværk, hvor jeg får mulighed for at blive klogere på hvilke virksomheder, der findes derude, hvad de egentlig laver og hvilke kompetencer, der efterspørges i branchen.

Vil du hjælpe?
Som læser er du en del af mit netværk 🙂 Hvis du har konkrete tips til min jobsøgning eller forslag til personer, som jeg burde tage en kop kaffe med, så skriv endelig til mig! Skriv en kommentar her på bloggen, på Facebook eller direkte til min mail sharangkamanokaran@gmail.com.

Jeg er uddannet Skov- og Naturforvalter fra det som i gamle dage hed Landbohøjskolen og nu hedder det KU Science. Jeg har arbejdet med affald og madspild og er derudover bl.a. interesseret i spildevand, forurening og energi.

Min LinkedInprofil er ikke helt opdateret, men den findes her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *