Skip to content

Mors mad

Som I ved, var jeg i Sønderborg sidste uge. Jeg er så heldig at min mor for tiden har weekendarbejde, så mandag til fredag er hun hjemme og vi havde således hele 5 dage sammen. Det var skønt.

Det meste af tiden blev tilbragt i køkkenet, for i Sønderborg er der varm mad til frokost og aften og det er min mor, der står for det meste madlavning. Som barn kunne jeg ikke snuppe tamilsk mad, og min mor plejede at lave tamilsk mad til de voksne og dansk til børnene. Som voksen er det vendt og jeg tager altid til Sønderborg med cravings og bliver godt fyldt op inden turen går til Kbh igen.

Med smagen for den tamilske mad er jeg også blevet interesseret i, hvordan man egentlig laver maden, hvad det er lavet af og hvordan maden min mor laver adskiller sig fra den, hun er vokset op med. Jeg er vel blevet mere interesseret i mine madkulturelle rødder.

I sidste uge kom vi rundt om retterne puttu, idiyappampaal appam, dosa, raasavelli kuul, ris og grøntsager og mums filibabba det var godt! Indtil videre hjælper jeg til i køkkenet og stiller en milliard spørgsmål og så ender det forhåbentlig med, at det en dag er mig, der kan trylle de tamilske retter frem på ingen tid. Don’t worry – opskrifter følger, når jeg selv får styr på det. For nu må I læse om retterne på wikipedia, som jeg har linket til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *