Skip to content

Sidste modul inden baby

Det er søndag morgen. Jeg er i Fredensborg og det er sidste dag på vores modul om gruppeprocesser. Når vi er færdige i dag, henter Aske mig og så går nedtællingen til baby rigtig i gang – for planen er at jeg sættes i gang i morgen.

Graviditetssukkersyge
For små to uger siden fik jeg konstateret graviditetssukkersyge og har været på kostændringer og insulin siden. Jeg blev tjekket for sukkersyge tidligere i graviditeten pga. højt BMI (standardtilbud) og der var der intet. Men til jordemodertjek for nyligt ville hun gerne have mig til en ekstra scanning af baby, fordi hun mistænkte baby for at være en ordentlig basse. Til scanningen blev det bekræftet, at han var stor og fødselslægen ville så gerne lige sikre sig, at det ikke var fordi jeg havde udviklet en graviditetssukkersyge siden sidst, jeg blev testet. Det havde jeg så.

Det betyder i praksis, at de gerne vil sætte fødslen i gang før termin, så baby ikke bliver for stor til at jeg kan føde ham. Samtidig skal jeg indlægges, når jeg bliver sat i gang i modsætning til sidst, hvor jeg blev sendt hjem og skulle komme ind, når der skete noget. Det er så de kan “holde øje med” mig og baby hele vejen igennem. Jeg er ikke helt sikker på, hvorfor det er nødvendigt/hvad de er bange for, men okay – jeg vælger at have tillid til dem på det punkt.

Vi havde egentlig planlagt en hjemmefødsel denne gang, men det bliver så ikke til noget. Til gengæld har vi en rigtig god idé om, hvornår baby kommer og det giver noget forudsigelighed og en tryghed, som jeg sætter stor pris på.

Så ja. Skole i dag og så hjem og forberede mig mentalt på, at jeg skal indlægges i morgen.

Hvad så med skolen, når der er kommet en baby?
Jeg plejer at overnatte i huset, når vi har modul. Det minder mig om min kollegietid, den måde vi hver har vores eget værelse, hvor vi kan gå ind og lukke døren og være os selv og så gå ud i køkkenet til de andre, når vi har lyst til selskab. Kombineret med at det er et gammelt, charmerende hus og at det ligger i eventyrlige, lille Fredensborg, gør det til et helt særligt frirum for mig at være på modul. Jeg elsker det.

Næste gang vi har modul er baby omkring 2 måneder gammel og jeg har fået at vide, at jeg gerne må tage ham med – så det er planen. Det er vores eksamensmodul, hvor vi afslutter grunduddannelsen og jeg vil for alt i verden ikke gå glip af det. Ikke at der er noget modul, jeg vil gå glip af…

Efter det modul tror jeg ikke, at jeg tager ham med igen, men nu må vi se. Jeg synes det er enormt dejligt, at havde fået grønt lys til at slæbe ham med, men også ret pres, at skulle være på en baby og følge 4 lange, intensive dage med undervisning. Men det skal nok løse sig.

Jeg ved ikke, hvornår og om, jeg kommer til at overnatte heroppe igen og det er lidt vemodigt, som jeg sidder her og skriver. Livet er igen ved at tage sig en ordentlig drejning for mig – ikke til det værre, bare til noget andet. Det er et nyt kapitel og jeg glæder mig.

Aktivitet på bloggen og Insta
For at være ærlig aner jeg ikke, hvor meget eller lidt, jeg kommer til at skrive/dele i de første måneder med baby. Måske intet overhovedet, måske ganske meget. Jeg tager det, som det kommer. Men husk, at du også finder mig på Instagram, hvor jeg som udgangpunkt er aktiv mandag til fredag – med forbehold for at der potentielt er helt stille i en periode nu her. I weekenden holder jeg oftest fri ved at deaktivere appen fra min mobil.

Vi ses på den anden side <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *