Skip to content

Velkommen!

Jeg hedder Sharangka og jeg er født og opvokset i Danmark af tamilske forældre. Jeg er både dansker og tamiler, hvilket gør mig til et såkaldt third culture kid – en der ikke er dansker, som de fleste er danskere, men heller ikke tamiler, som de fleste er tamilere. Det har sine fordele at være flerkulturel, men der er også mange udfordringer. Den mest åbenlyse er, at skulle navigere i to kulturer, som nogle gange er hinandens diametrale modsætninger og den identitets- og værdiforvirring, der kan følge med.

Jeg er vokset op med, at jeg ikke måtte have en kæreste og det lå i kortene, at mine forældre ville finde en mand til mig. Så det var enormt angstfyldt og forvirrende, at skulle finde ud af, hvordan jeg skulle fortælle dem og de andre tamilere, at jeg som 23 årig havde fået en dansk kæreste, Aske, som jeg ville flytte sammen med. Det ender godt blev bl.a. født ud fra mit behov om at tale min skam væk og at stå ved mig selv.

Bloggen er vokset i forskellige retninger hen over årene og favner flere temaer. Jeg er ikke ligeglad med æstetik, men den røde tråd på bloggen er vores alle sammens indre verden og jeg bruger mere krudt på at lave autentisk indhold end pænt indhold. Ved at dele mine oplevelser og min rejse, er det mit håb, at du som læser enten kan spejle dig i mig på din rejse eller at du som pårørende til en som mig, får en større forståelse for, hvad det egentlig er, som der foregår.

Gift med en dansker

Her finder du 34 blogindlæg om at springe ud, om at planlægge et bryllup for to kulturer og om, hvor stresset jeg var i processen.

Aske og jeg blev gift i 2015, vi har to børn sammen – en datter fra 2017 og en søn fra 2021.

At blive forælder

Det var sværere at blive forælder end jeg havde regnet med. Jeg fik både en bækkenløsning og en fødselsdepression. Her kan du bl.a. læse om min graviditet, min fødselsdepression og det første år med Ramya. Og så kan du læse om, hvordan vi tacklede den anden graviditet.

Tanker om min identitet

Jeg er stadig i proces med at finde ud af, hvem jeg er uafhængigt af, hvad den danske og den tamilske omgangskreds forventer af mig. Det er en længere rejse, hvor jeg eksperimenterer med min livsstil, mit udseende og med at lufte mine værdier og standpunkter forsigtigt ude i den “virkelige” verden.

Psykostuderende

Jeg er vokset op i en dysfunktionel kaosfamilie med både alkohol- og voldsproblematikker og har arbejdet med og arbejder stadig med følgevirkningerne. Taget min historie i betragtning, er det måske ikke så mærkeligt at jeg er passioneret omkring psykisk sundhed, social arv, familiekultur og identitetsdannelse. Jeg har derfor valgt at uddanne mig til psykoterapeut og er klar til klienter fra 2024.

Jeg annoncerer, når man begynder at kunne komme i terapi hos mig. Indtil da kan du følge min rejse, som psykoterapeutstuderende her.

Andres guld

Du behøver ikke at gå hos en terapeut eller coach for at arbejde med dig selv. Der findes en masse gode ressourcer – også gratis – som er et rigtigt godt sted at starte, hvis du arbejder med en bestemt problematik eller er nysgerrig på et bestemt emne.